Діабет 2 типу: лікар назвала вуглеводи, які можна їсти, а які слід уникати

У той час як деяких вуглеводів слід уникати, якщо у вас є діабет 2 типу або ймовірність його розвитку через високий вміст цукру в них, інші можуть дійсно допомогти знизити ризик цього стану.

Підвищений рівень цукру в крові у пацієнтів з типом 2 часто викликаний надлишковою вагою або недостатніми фізичними навантаженнями. Дієта має велике значення для тих, хто страждає на цукровий діабет 2 типу або знаходиться в групі ризику.

“Вживання білого хліба, білого рису та солодких сухих сніданків, відомих як рафіновані вуглеводи, пов’язане з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу”, – каже лікар-терапевт Андрєєва.

Рафіновані вуглеводи містяться як у рафінованому зерні, так і в рафінованому цукрі. Приклади рафінованих зерен включають білий хліб та коржики, рогалики, вафлі та випічку, білий рис та піцу.

А рафінований цукор міститься в ароматизованих йогуртах, тістечках, газованих напоях, фруктових соках та смузі, соусах.

Однак вуглеводи з високим вмістом клітковини можуть мати протилежний ефект.

«Цільнозернові продукти, такі як коричневий рис, макарони з цільнозернового борошна, цільнозернове борошно, цільнозерновий хліб та овес, пов’язані зі зниженим ризиком діабету, тому вибирайте саме їх. Коли ви вирушаєте за покупками, не забувайте перевіряти етикетки на продуктах, щоб дізнатися, чи містить продукт багато клітковини».

Інші корисні джерела вуглеводів включають:

  • Фрукти і овочі.
  • Бобові, такі як нут, квасоля та сочевиця.
  • Молочні продукти, такі як солодкий йогурт.
Поділись


Новини партнерів