Названо 5 варіантів вуглеводів, які корисно їсти регулярно

Фахівці називають цільнозернові продукти одним із тих варіантів вуглеводів, які приносять користь здоров’ю при їх регулярному вживанні.

Цільнозернові хліб та макарони. Продукти, що містять цільне зерно, багаті на клітковину і надовго насичують. Вони вважаються набагато кориснішими, ніж варіанти з переробленої на біле борошно пшениці. На сніданок краще їсти не білий батон чи булку, а цільнозерновий хліб.

Фрукти і ягоди. Більшість фруктів містять у собі вуглеводи, але для перекушування рекомендуються не надто солодкі плоди, з невисоким глікемічним індексом, які не містять багато фруктози.

Квасоля та інші бобові. Квасоля, нут і сочевиця відносяться до корисних вуглеводів: вони багаті на фолієву кислоту, калій, магній і клітковину, підтримують роботу кишечника і сприяють зниженню рівня цукру в крові, рівня холестерину.

Гарбуз. Один з безперечних плюсів – високий вміст таких поживних речовин, як бета-каротин і вітамін А, які корисні не тільки для очей, але й для імунної системи. Крім того, вітамін С, що міститься в ньому, зміцнює і підтягує шкіру.

Овес чи кіноа (лобода). У вигляді цілісних круп вони вимагають тривалого перетравлення, що захищає від різкого підвищення рівня цукру в крові. Крім того, ці вуглеводи, будучи «складними», продовжують відчуття ситості та перешкоджають переїданню.

Поділись


Новини партнерів