Лікар пояснила, в яких випадках не можна приймати вітаміни

В інтерв’ю лікаря-гастроентеролога Ірини Бережної прозвучали рекомендації про те, коли не слід приймати вітаміни.

Популярність вітамінів восени традиційно зростає, і самі медики у тому числі радять вживати принаймні деякі з них (наприклад, вітамін D).

«Найкраще перед покупкою препарату проконсультуватися з лікарем. Якщо ви вибираєте вітаміни самостійно, важливо пам’ятати протипоказання для їхнього прийому», – поділилася порадою Ірина Бережнаі.

Медик зазначила, що приймати вітаміни небезпечно за деяких захворювань, які можуть загостритися через такий прийом. Зокрема, не можна їх вживати при загострених процесах, пов’язаних з бактеріальною інфекцією. За словами Бережної, бактерії можуть використовувати вітаміни для підтримки власної життєдіяльності.

“Відповідно, спочатку ми лікуємо процес, а потім приймаємо курси вітамінів”.

Бережна уточнила, що їх прийом протипоказаний при гострому запаленні в шлунково-кишковому тракті, активних виразкових процесах. Якщо людина з хронічними порушеннями немає загострених станів, лікар може призначити їй вітаміни.

“Якщо люди хворіють довго, у них хронічні процеси, то, як правило, такі пацієнти перебувають у дефіцитних станах, і їм потрібна корекція”, – доповнила експерт.

Поділись


Новини партнерів