Правильне харчування важливе для запобігання серйозним захворюванням. А вираженість деяких особливо неприємних симптомів хвороби Паркінсона можна зменшити, якщо правильно харчуватись.
Риб’ячий жир та жирні кислоти Омега-3
Жирні кислоти Омега-3 можуть допомогти покращити нейротрансмісію, зменшити запалення нервів та уповільнити нейродегенерацію. Якщо люди збільшать споживання Омега-3 і риб’ячого жиру, вони будуть наражатися на набагато менший ризик розвитку хвороби Паркінсона. Ці добавки також уповільнюють прогрес захворювання у тих, у кого воно вже було діагностовано.
Квасоля
Квасоля має дивовижний вплив на прогресування хвороби Паркінсона. Згідно з дослідженнями, вона може уповільнити розвиток захворювання, помітно покращити рухову активність людей, при цьому квасоля не має побічних ефектів.
Продукти, багаті на антиоксиданти
В організмі є деякі нестабільні молекули, які називаються вільними радикалами. Ці молекули необхідні для хорошого здоров’я. Але у разі дисбалансу в організмі кількість вільних радикалів збільшується, що може призвести до серйозного пошкодження ДНК, жирової тканини та білків в організмі. Коли у нас багато вільних радикалів, вони можуть спричинити пошкодження, яке називається окислювальним стресом. Це може призвести до пошкодження клітин, що прискорить прогрес хвороби Паркінсона. А ось антиоксиданти таки допомагають збалансувати ці вільні радикали.
Регулярна здорова дієта
Хоча вищезгадані продукти можуть бути корисними для людей з хворобою Паркінсона, їм дуже важливо зосередитися на своєму раціоні в цілому. Харчування має бути повністю збалансованим, містити безліч фруктів та овочів, мінімум шкідливого переробленого червоного м’яса, що викликає запалення, а також борошняних виробів.