Продукти, в яких кальцію більше, ніж в молоці

Більшість людей вважають, що залишаючись без молочних продуктів, вони не отримають достатньої кількості кальцію. Проте, попри те, що молочні продукти є одними з найбагатіших джерел кальцію, вам не потрібні молочні продукти, щоб отримати достатню кількість кальцію для свого організму.

Існують різні немолочні джерела кальцію, такі як сардини, мигдаль і темна листова зелень (крес-салат, шпинат, калі і руккола).

Одним з найбагатіших і найкорисніших джерел кальцію серед них є тахіні.

Харчові переваги Тахіні

Тахіні робиться з насіння кунжуту і містить найвищу концентрацію кальцію. Насправді, тахіні дає вам більше кальцію, ніж склянка молока!

Тільки 35 грам цього продукту дають вам 35 відсотків вашого необхідного кальцію. Це також відмінне джерело вітамінів групи В і вітаміну Е, а також основних мінералів, таких як залізо, лецитин, фосфор, калій і магній.

Найкраща новина про тахіні полягає в тому, що завдяки своєму високолужному змісту її харчові речовини легко засвоюються організмом.

Тахіні пропонує широкий спектр переваг для здоров’я, таких як зниження високого кров’яного тиску, поліпшення сну, заопбігання спазму дихальних шляхів при астмі, зниження симптомів ПМС, зниження рівня холестерину, запобігання нападів мігрені у тих, хто страждає від них, запобігання остеопорозу і багато інших.

Тахіні – досить універсальний інгредієнт, і його можна використати різними способами.

Більшість що продаються в магазинах тахіні готуються з насіння кунжуту. Але вони можуть містити хімічні харчові добавки. Приготувати тахіні дома дуже просто і ви отримаєте якісніший продукт харчування, який принесе велику користь вашому здоров’ю.

Інгредієнти:

– 300-400 грам насіння кунжуту
– 3-4 столових ложки нейтральної олії, таку як кунжутну або оливкову
– щіпка рожевої гімалайської солі або морської солі

Приготування:

Насіння кунжуту промити і висушити на повітрі або в духовці при низькій температурі (50-70 градусів) протягом 3-5 хвилин або ж на сковорідці на повільному вогні. Кунжут не смажити до жовтого або коричневого кольору, оскільки він втрачатиме багато цілющих властивостей.

Дозвольте насінню остигнути і помістите їх у блендер або кухонний комбайн. Подрібніть насіння до однорідного стану.
Додайте 3-4 столових ложки олії (маслинова або кунжутна олія) і знову ретельно перемішайте.

Додати сіль, якщо потрібно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів