Лікар перерахувала напої, які призводять до інсульту

Дієта відіграє величезну роль у нашому здоров’ї та добробуті. У той час як багато хто з нас зробить активні кроки, щоб переконатися, що ми їмо достатньо фруктів, овочів та інших важливих продуктів, легко забути, що напої не менш важливі. І, зокрема, є один тип напоїв, який може підвищити ризик виникнення потенційно небезпечного для життя стану.

Інсульти виникають, коли припиняється кровопостачання мозку. Більше третини з них закінчуються летальним кінцем. Однією з причин інсульту є високий рівень холестерину, оскільки це може спричинити закупорювання кровоносних судин. Також цьому може сприяти особливо густа кров чи підвищена її в’язкість.

Це пов’язано з тим, що холестерин підвищує опір кровотоку, зрештою збільшуючи тиск на серце та інші органи.

«Ризик інсульту збільшується з віком, але люди похилого віку можуть дотримуватися простих звичок для підтримки хорошого фізичного здоров’я. Дотримання здорової дієти — найкращий варіант для початку, який включає відмову від продуктів, які підвищують кров’яний тиск і ушкоджують мозок», – говорить лікар-невролог Олександра Альохіна.

Щоб зменшити ризик інсульту, ви повинні прагнути пити здорові напої, які підтримують гідратацію.

Наприклад, замість газованих та солодких напоїв вам слід пити більше води, зеленого чаю, знежирених молочних продуктів, смузі та натуральних соків, оскільки вони знижують ризик зневоднення, зберігаючи кров менш в’язкою, що, у свою чергу, може запобігти інсульту.

“Споживання занадто великої кількості цукру може підвищити рівень цукру в крові, що, у свою чергу, може зробити вашу кров більш в’язкою”.

Лікар також рекомендувала скоротити споживання трансжирів та натрію.

Поділись


Новини партнерів