Кардіолог назвав продукти, які збільшують ризик серцевих захворювань

Хвороби серця є найпідступнішим убивцею у світі. Випередивши рак, ціла низка станів, що становлять сукупність серцево-судинних захворювань, впливає на життя мільйонів людей щороку. Однак, як і у випадку раку, дієта може мати великий вплив на ймовірність розвитку хвороби.

Одним із основних факторів ризику серцево-судинних захворювань є дієта. Адже неправильне харчування призводить до того, що людський організм працюватиме неефективно чи неправильно. Популярний вид їжі може суттєво збільшити ризик серцевих захворювань.

Йдеться про ультраоброблені продукти, які називають так через те, скільки разів інгредієнти в ньому обробляються, перш ніж вони потраплять до організму людини зі свого джерела.

“Чим більше оброблена їжа, тим менш вона корисна для здоров’я і тим частіше її змінювали або додавали; зазвичай це означає, що він був змішаний з високим вмістом жиру, солі та консервантів”, – каже лікар-кардіолог Олег Варфоломєєв.

Ультраоброблена їжа зазвичай постачається у вигляді готових страв, піци, солодких пластівців, випічки та солодких закусок.

“Саме ці продукти можуть суттєво збільшити ризик серцево-судинних захворювань. Результати досліджень показали, що люди з найменш здоровим харчуванням на 19% частіше вмирають від будь-якої причини і на 32% частіше вмирають від серцево-судинних захворювань”.

Готові страви та ультра-оброблені харчові продукти знаходяться на крайньому кінці низькопоживної якості через високий вміст жиру та солі, що може збільшити ризик розвитку у когось «початкових» форм серцевих захворювань, таких як високий рівень холестерину та гіпертонія.

Поділись


Новини партнерів