Лікар: авокадо знижує рівень «поганого» холестерину

Високий рівень холестерину може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, тому дуже важливо контролювати вміст жирів. Високий рівень холестерину є сходинкою до проблем зі здоров’ям, починаючи від серцевих захворювань та закінчуючи інсультом.

Зокрема, поганий холестерин, також відомий як ЛПНЩ, може накопичуватися у ваших артеріях, підвищуючи цей ризик. Хорошою новиною є те, що ви можете зробити доволі багато для тогго, щоб відновити свої рівні з червоної зони, включаючи здорову дієту.

Популярність авокадо в останні роки різко зросла і не важливо чи додаєте ви його в гуакамоле чи в салат.

“Маючи маслянистий і свіжий смак, авокадо пропонує більше, ніж приємний смак. Цей маленький фрукт може допомогти знизити рівень шкідливого холестерину. Одна з причин, через яку цей продукт може знизити ваш рівень холестерину, полягає в тому, що він містить ненасичені жири. М’якуш авокадо містить корисні для серця мононенасичені жири, які можуть допомогти знизити рівень окисленого холестерину ЛПНЩ”, – каже сімейний лікар Тетяна Захарова.

Крім того, авокадо може підвищити рівень холестерину ЛПВЩ, який часто називають добрим холестерином. Авокадо також є чудовим джерелом фітостеролів, природної поживної речовини, що знижує рівень холестерину, що міститься у рослинах.

Коли справа доходить до того, скільки ви маєте їсти, Захарова рекомендує з’їдати один авокадо на день, щоб знизити рівень холестерину.

Поділись


Новини партнерів