Експерти назвали 5 продуктів для зміцнення кісток

Від вибору їжі залежить багато, включаючи здоров’я кісток. Дуже важливо не забувати про кальцій!

Насіння кунжуту

Вони містять клітковину, а також жирні кислоти Омега-3, які можуть знизити рівень холестерину, зменшити запалення в організмі та забезпечити безперебійну роботу мозку та нервової системи. Щоб включити до свого раціону більше насіння, спробуйте посипати кунжутом свій улюблений салат.

Боби

Квасоля містить багату дозу поживних речовин для зміцнення кісток, таких як магній, кальцій та фосфор, які не тільки зміцнюють кістки та кісткову масу, але також запобігають втраті цієї маси, зменшують тривожність та допомагають спати. Крім кальцію, бобові здатні забезпечити вас додатковими поживними речовинами.

Соєві продукти

Тофу, темп і різні соєві напої багаті білком, необхідним для побудови кісток, правда, вони містять рослинні сполуки, які можуть перешкоджати засвоєнню кальцію.

Хрестоцвіті овочі

Листові зелені овочі, також звані хрестоцвітими, містять кілька поживних речовин, що підтримують здоров’я кісток, таких як вітамін К та кальцій. Хрестоцвіті овочі включають шпинат, зелень ріпи, білокачанну та цвітну капусту, а також броколі.

Горіхи та інжир

Містять поживні речовини, необхідні для ваших кісток, такі як магній і фосфор. Ці мінерали можуть працювати разом, щоб поліпшити мінеральну щільність кісток, що, у свою чергу, запобігатиме таким станам, як остеопороз.

Для здорового здоров’я кісток людині необхідні всі поживні речовини та дотримання збалансованої дієти. Коли ви молоді, тіло здатне швидше формувати нові кістки і кісткова маса збільшується. Тому, поки час не вислизнув з ваших рук, почніть їсти ці продукти для здоров’я кісток.

Поділись


Новини партнерів