Вчені: дефіцит білка призводить до випадання волосся та діабету

Дієта грає величезну роль в нашому здоров’ї. Багато хто з нас знає про певні вітаміни, які необхідні для того, щоб наш організм функціонував найкращим чином. Є певний дефіцит, який може торкнутися приблизно половини з нас, навіть якщо ми цього не усвідомлюємо.

Амінокислоти – це органічні сполуки, надзвичайно важливі для процесів в організмі, таких як побудова білків, гормонів та нейротрансмітерів. У той час як ваше тіло потребує 20 з них, щоб рости та функціонувати, дев’ять вважаються дуже важливими.

Лікар загальної практики Тетяна Захарова розповіла про ризики, пов’язані з нестачею амінокислот у раціоні.

«Дефіцит амінокислот може викликати ряд станів, включаючи зниження імунітету, проблеми із травленням, зниження розумової активності, дратівливість та безсоння, проблеми з фертильністю, анемію та зниження транспортування кисню в крові та тканинах, дисбаланс гормонів, ламкість волосся та його втрата, судоми та діабет 2 типу. Кожна з амінокислот грає різну роль організмі, і симптоми дефіциту відповідно різняться».

Більше половини жінок у постменопаузі страждають на облисіння за жіночим типом.

50 відсотків жителів розвинених країн страждають від дефіциту амінокислот.

“Причини дефіциту амінокислот неоднозначні. Найчастіше це пов’язано з нестачею білка в раціоні. Хоча в західній дієті часто вважається, що вона містить достатньо білка, потреба в ньому може збільшуватися з віком, стресом або, наприклад, інфекцією”.

Все більше людей дотримуються рослинних дієт, включаючи веганські та вегетаріанські дієти, які, якщо їх неправильно вибрати, зосередивши увагу на закусках з високим вмістом жиру та цукру, можуть не містити достатньої кількості білка з усіма дев’ятьма незамінними амінокислотами в адекватних кількостях.

Захарова рекомендувала такі продукти для підвищення рівня білка:

  • М’ясо, птиця, яйця, риба, молочні продукти – сир, молоко, йогурт.
  • Квасоля та бобові.
  • Цільнозернові.
Поділись


Новини партнерів