Дієтолог розкрила користь гірчиці для здоров’я людей похилого віку

Наявність гірчиці у раціоні має свої переваги для здоров’я людей похилого віку. Про це розповіла дієтолог та ендокринолог Катерина Іваннікова.

Рекомендована гірчиця насамперед тим людям похилого віку, які зіткнулися з недостатнім харчуванням або якщо у них спостерігається синдром мальнутриції. На тлі зазначеного відхилення відбувається зниження м’язової маси, також починається процес руйнування кісткової тканини, що може призвести до когнітивних порушень, зниження якості життя людини, тоді як швидкість відновлення організму сповільнюється.

Однією з причин недостатності харчування може бути зниження апетиту, іноді це є наслідком прийому тих чи інших препаратів, депресії, втрати інтересу до життя.

Крім того, з віком людина може втрачати чутливість до запахів та гірше відчуває смак їжі. Гірчиця подразнює слизову оболонку ротової порожнини і шлунку. На тлі цього відбувається більш активне відділення слини та секреція шлункового соку. Згодом це спричиняє поліпшення апетиту та травлення.

Також вживання гірчиці сприятливо позначається на зміцненні імунітету, гальмуванні процесу утворення каменів у жовчному міхурі, має виражений протизапальний та антиоксидантний ефект. Однак важливо вживати гірчицю в помірних кількостях, особливо при проблемах із шлунково-кишковим трактом або алергією, підкреслила дієтолог.

Поділись


Новини партнерів