Дієтолог назвала небезпечний для діабетиків сік

Популярний напій, який щодня споживають мільйони людей, може «погіршити» проблеми у хворих на діабет, повідомила лікар-дієтолог Василина Пономарьова. За словами медика, фрукти є життєво важливою частиною здорової збалансованої дієти, зокрема при діабеті. Вони багаті на клітковину, вітаміни і мінерали. Але, якщо ви споживаєте їх дуже багато, це може швидко стати шкідливим для діабетиків. Фруктовий сік, зокрема, може «наголосити на проблемі» неправильного контролю рівня цукру в крові.

Цукор у фруктах – це не той тип цукру, який вимагає надмірного контролю – на відміну від цукру, що міститься в солодощах та газованих напоях. Тим не менше, людина з діабетом повинна пам’ятати про кількість вуглеводів, що споживаються, навіть з фруктів. Це найбільше впливає на їхній рівень глюкози в крові, – каже лікар-дієтолог Василиса Пономарьова.

Розумна порція фруктів – це кількість, яка вміщується у руці дорослої людини. Фруктові соки та коктейлі можуть бути особливо спокусливими для надмірного споживання, тому що вони легко засвоюються.

Пономарьова розповіла, що апельсиновий сік особливо шкідливий для діабетиків. Це тому, що він має високий глікемічний індекс.

Апельсиновий сік займає сходинку між 66 і 76 зі 100, що є дуже високим показником і означає, що людям з діабетом краще уникати апельсинового соку в більшості випадків, — додає фахівець.

Поділись


Новини партнерів