Вчені назвали солодощі, вживання яких суттєво знижує артеріальний тиск

Невеликі перекушування можуть бути дуже дієвими для зниження високого кров’яного тиску. У той час як, як це твердження може видатися занадто нереальним, дослідження показують, що є один дієвий спосіб, який може допомогти саме в цьому. Якщо ви виберете правильний тип перекусу, солодке частування може суттєво знизити ваш рівень.

Високий кров’яний тиск, або гіпертонія спричиняє серйозні проблеми зі здоров’ям, від серцевих нападів до інсультів. У той час, як дієта може бути пусковим механізмом для цього стану, деякі продукти також можуть виступати в якості протиотрути. Одним з таких продуктів є шоколад.

Хоч плитка молочного шоколаду з начинкою з клейкої карамелі може бути смачною, цей тип шоколаду не принесе нічого хорошого для вашого кров’яного тиску. На жаль, білий шоколад також не сприяє зниженню артеріального тиску. Важливо вибирати темний, який може допомогти знизити рівень цукру в крові.

“Темний шоколад і какао-продукти, багаті на флаваноли, викликають інтерес як альтернативний варіант лікування гіпертонії” , – каже лікар-терапевт Ірина Андрєєва.

Нове дослідження дійшло висновку, що темний шоколад має «значний ефект зниження артеріального тиску». Проте, вчені також помітили, що цей ефект спостерігався лише в учасників із гіпертонією чи передгіпертонією. Тиск не був суттєво знижений у людей із нормальним рівнем.

“Позитивні результати щодо високого кров’яного тиску були очевидні вже за два тижні”.

Поділись


Новини партнерів