Сім способів схуднути без вправ та дієти

Скинути вагу в принципі досить важко, а зберегти отриманий результат ще складніше. При цьому через стрімкий ритм життя у людей не завжди знаходиться час на спорт та правильне харчування. Однак є інший спосіб позбутися зайвих кілограмів: додати до розпорядку дня деякі звички.

Щоб скинути вагу, потрібно витратити щонайменше кілька тижнів. Потрібні деякі зусилля і для того, щоб підтримувати вагу в нормі після цього. Допомогти в цьому можуть сім навичок.

Забрати шкідливі перекушування. Для цього сховайте всі солодощі та «нездорові» продукти подалі і замість них поставте кошик із фруктами, горіхами, корисними батончиками.

Вибирати тарілки невеликого розміру. Коли ми їмо щось у великих тарілках, то порція здається в них надто маленькою, і навпаки. Тому для чіпсів чи морозива використовуйте посуд невеликого розміру.

Користуватися червоним посудом. Згідно з дослідженнями, якщо вживати нездорові продукти на посуді такого кольору, це дозволить з’їдати менше.

Жувати повільніше. Вчені з’ясували, що ті, хто жує надто швидко, частіше набирають зайві кілограми.

Відмовитись від смартфонів під час їжі. Фахівці з’ясували, що якщо під час їжі людина не відволікатиметься на гаджети, то вона з’їсть на 10 відсотків менше. Крім того, чим більше людина зосереджується на вмісті тарілки, тим нижче ризик того, що через деякий час мозок вимагатиме перекушування.

Пити достатню кількість води. Дослідження демонструють, що вода змушує людей почуватися більш ситими і їсти менше. Також якщо в організмі достатньо рідини, то калорії спалюватимуться швидше.

Дотримуватись режиму сну. Якщо ви не висипаєтеся, це змусить вас з’їдати протягом дня більше і частіше переїдати. Крім того, через це підвищується ймовірність того, що ви будете їсти нездорову їжу типу солодощів, щоб швидко поповнити запаси енергії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів