6 небезпечних побічних ефектів імбиру

В останні роки через коронавірусну пандемію імбир став дуже затребуваним як продукт, здатний протистояти вірусам. Однак він зовсім не є повністю нешкідливим, і є кілька його негативних властивостей, про які потрібно пам’ятати.

Щоденне вживання імбиру (у великих дозах) може мати негативні наслідки для серця. Відомо, що він викликає прискорене серцебиття, проблеми із зором та безсоння. Прийом високої дози імбиру може призвести до зниження артеріального тиску, що збільшить ризик інфаркту.

Небезпека для вагітних

Імбир при вживанні в великих дозах може призвести до передчасних скорочень матки, тому рекомендується уникати його прийому під час вагітності. Надмірне споживання імбиру також провокує сильну печію та кислотний рефлюкс під час вагітності.

Діабет

Якщо ви діабетик, уникайте вживання імбиру. У великій кількості він може бути надзвичайно шкідливим. Імбир знижує тиск, що може призвести до запаморочення та виснаження. Якщо ви плануєте вживати імбир при діабеті, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Розлади шлунку

Надмірне вживання імбиру може спричинити проблеми зі шлунком. Імбир є одним із тих інгредієнтів, які збільшують вироблення жовчного соку. Тому, коли ви поглинаєте імбир натщесерце, це може безпосередньо призвести до надмірної стимуляції шлунку, що може спричинити порушення травлення та подальші розлади.

Діарея

Ще одним небезпечним побічним ефектом надмірного вживання імбиру може бути пронос чи діарея. Діарея – стан, при якому кишечник швидко пропускає їжу назовні, що часто супроводжується блюванням. Надмірне вживання імбиру може спричинити легкі побічні ефекти, включаючи печію, діарею, відрижку та загальний дискомфорт у шлунку.

Шкірна та очна алергія

Надмірне вживання імбиру також може призвести до деяких алергій. Висипання на шкірі, почервоніння очей, задишка, свербіж, опухлі губи і свербіж в очах — все це нерідко викликає імбир.

Поділись


Новини партнерів