Дієтолог повідомила, кому може зашкодити кукурудза

Через грубу клітковину, що міститься в кукурудзі, вживати цей продукт можна далеко не всім, інакше можна постраждати від неприємних і хворобливих симптомів, – попереджає дієтолог Наталія Лазуренко.

Лікар пояснила, кому може нашкодити кукурудза. За словами медика, у качанах вареної кукурудзи міститься висока концентрація грубої клітковини – з таким продуктом може впоратися тільки здорова травна система (хоча навіть у цьому випадку можливе здуття та гази). Якщо є проблеми з шлунково-кишковим трактом, порушення в роботі підшлункової залози, то після з’їденої кукурудзи людині з великою ймовірністю стане погано.

«Можливий біль у верхній частині живота через активний метеоризм, бурчання, здуття, відчуття, що розпирають, може бути навіть з відчуттям відрижки і нудоти», – повідомила Лазуренко.

Що стосується консервованої кукурудзи, дієтолог уточнила: даний продукт не повинен входити до раціону при наявних у людини порушеннях вуглеводного обміну, ожирінні, цукровому діабеті. У такому вигляді продукт сприяє зростанню рівня цукру та інсуліну в крові.

Людям без патологій ШКТ відварена кукурудза буде корисною у вигляді перекушування. Консервовану перед вживанням слід попередньо промивати.

Поділись


Новини партнерів