Кардіолог назвала приємний спосіб зміцнити серце

Короткий денний сон зміцнить здоров’я загалом і стане чудовою профілактикою хвороб серця, про це заявила лікар-кардіолог Ольга Савоніна. Вона розповіла про основні переваги денного відпочинку та його оптимальну тривалість.

Кардіолог повідомила, що сон вдень не лише приємний, а й позитивно впливає на нервову систему людини, робить її енергійнішою, покращує працездатність і допомагає сконцентруватися. Більше того, звичка регулярно подрімати по обіді корисна ще й тому, що суттєво знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, у тому числі інфаркту та інсульту, додала вона.

Савоніна рекомендувала спати вдень трохи більше 20-30 хвилин. За її словами, багатьом здається, що це дуже мало, але цього часу цілком вистачає мозку, щоб відпочити і при цьому «не перейти до глибокого повільного сну, з якого неможливо легко «вибратися»». Збільшувати тривалість денного відпочинку до 60 хвилин можна лише у тому випадку, якщо людина дуже мало спала напередодні вночі, додала вона.

На закінчення кардіолог попередила, що при звичайному ритмі життя та якісній гігієні нічного сну бажання прилягти відпочити вдень, яке виникає регулярно — це не норма, і варто звернутися до лікаря та здати аналізи, щоб унеможливити розвиток серйозних проблем зі здоров’ям.

Поділись


Новини партнерів