Лікар-дієтолог назвала спосіб швидкого та ефективного схуднення

Лікар-дієтолог, ендокринолог Ольга Павлова розповіла, як швидко та ефективно знизити вагу.

Щоб процес йшов активно, треба звернути увагу на раціон та фізичну активність. По-перше, слід включити до раціону білок, його потребу потрібно вирахувати, виходячи з нормальної ваги організму, а не поточної: 1-1,5 грама чистого білка на кілограм ваги. У середньому розмір білкового продукту на один прийом їжі становитиме розмір долоні людини.

Потрібно їсти курку, індичку, рибу, кролика та морепродукти. Білок, що важко перетравлюється, ми виключаємо. Друге, що включаємо в раціон, – це низьковуглеводні овочі. Білок і клітковину потрібно їсти тричі на день. Фрукти та ягоди, сірі каші без глютену ми залишаємо але тут важлива кількість. Щоб швидко знижувати вагу, ефективні м’які низьковуглеводні дієти: 50-70 г чистих вуглеводів на добу, – пояснила лікарка.

Щоб вага зменшувалась швидше, потрібно виключити з раціону продукти, які затримують воду: все солоне, копчене, мариноване, м’ясні напівфабрикати. Якщо організм затримує рідину після прийому молочних продуктів, їх теж варто виключити.

Друга складова – фізичні навантаження. Ефективними будуть легкі кардіонавантаження, тому що силові тренування лише нарощуватимуть масу.

Після зниження ваги потрібно продовжувати правильно харчуватися за тими самими правилами, щоб легко утримати досягнуті результати.

Поділись


Новини партнерів