Лікар розповіла, як уникнути збільшення у вазі після 40 років

Гінеколог Віра Корінна констатує: у жіночому організмі після 40 років обмінні процеси можуть сповільнитися одразу у кілька разів.

Багатьом відомо, що збереження стрункої фігури тісно пов’язане із харчуванням. У своєму інтерв’ю лікар-гінеколог зауважила, що після 40 років зберігати гарну форму та підтягнутий вигляд допомагає не лише контроль калорій та відмова від шкідливої ​​їжі.

“Потрібно не просто зменшити кількість калорій у своєму харчуванні, а саме збалансувати його – вибирати правильні джерела білків, жирів і вуглеводів, а також правильно комбінувати їх”, – сказала хірург-гінеколог Віра Корінна.

Продовжуючи розмову про те, як уникнути збільшення у вазі після 40 років, медик також повідомила, що в цьому віці слід уникати тривалих перерв у прийомах їжі. Перекушування продуктами, що містять білок і клітковину, допомагають уникнути загострення голоду і не переїдати, а також підтримують метаболічну активність.

«Візьміть із собою на роботу кілька контейнерів із їжею. Відкривайте кожні 2-3 години та з’їдайте їхній вміст», – дала порада Корінна.

Лікар підкреслила, що жінкам, які прагнуть схуднути, не можна знижувати загальну калорійність свого добового раціону до рівня менше 1500 кілокалорій. Свідоме недоїдання, надмірне обмеження може призвести до виникнення фізіологічного стресу, через який організм почне виробляти більше кортизолу. Надлишок цього організму сприяє тому, що тіло не витрачає жир, а навпаки, посилює його відкладення.

“До підвищеного синтезу кортизолу також призводить недостатній сон”, – попередила лікарка.

Поділись


Новини партнерів