Медик назвав топ-9 найкорисніших продуктів для здоров’я

Лікар Ерік Берг назвав дев’ять продуктів, які виявилися найкориснішими для організму.

На перше місце фахівець поставив кучеряву капусту або кейл, яка дуже корисна для печінки.

Вона усуває застій у жовчному міхурі та покращує її вироблення. У кейлі багато вітаміну C, K, A, але в основному вона допоможе позбавити печінку від токсинів. Також капуста має антиестрогенний ефект і допоможе відновити гормональний баланс, – розповів лікар.

Друге місце дісталося білокачанній капусті. У ній містяться нутрієнти, корисні для мозку, серця, м’язів. Ця капуста допомагає при синдромі дірявого кишечника, а її сік – при виразці та проблемах із ШКТ.

Третє місце у брюссельської капусти. За смаком та корисною дією вона схожа на звичайну, але цей сорт немає негативного впливу на щитовидку, тому що хрестоцвіті, якщо їх вживати у великій кількості, при перетравленні виводять з організму йод.

Редиска опинилася на четвертому місці. У ній багато сірки, тому овоч добре чистить печінку від токсинів, хімікатів та отрут, редис допомагає при детокискації 1 та 2 фази. Він також допомагає при закладеності носа, розріджуючи слиз і харкотиння.

У буряковому бадиллі багато калію, а в самому коренеплоді багато оксиду азоту, який необхідний для підвищення еластичності артерій, зниження тиску, нормалізації естрогенів та підвищення тестостерону.

На шостому місці стоїть спаржа. Вона корисна не тільки тому, що багата на клітковину, якою харчується кишкова флора, це ще й чудовий засіб від тривоги і стресу. Крім того, вона запобігає утворенню каменів в нирках і виводить зайву рідину з організму.

Часник – найефективніший протимікробний, противірусний, протираковий, протигрибковий засіб, він очищає шкідливі мікроби з організму, а також добре зміцнює імунітет.

На восьме місце лікар поставив куркуму, яка має протизапальні властивості. Вона також уповільнює процеси старіння.

Дев’яте місце дісталося петрушці. У ній вдвічі більше вітаміну C, ніж в апельсині, багато вітаміну A і K. Цей овоч буде дуже корисним для печінки.

Поділись


Новини партнерів