Дієтолог назвала гарячий напій, який суттєво знижує рівень цукру

Діабет – серйозне захворювання, яке може мати серйозні наслідки на все життя. Але, як і при деяких інших захворюваннях, те, що ви їсте та п’єте, може мати значення, коли йдеться про зниження ризику.

Діабет 2 типу зустрічається набагато частіше, а підвищений рівень цукру в крові зазвичай спричинений надмірною вагою або недостатнім фізичним навантаженням.

Хоча добре відомо, що зниження споживання цукру та жирів може допомогти людям, які страждають від діабету, дослідження показало, що звичайний гарячий напій також може зіграти свою роль.

“7 досліджень, у ході яких на учасниках перевірялося використання зеленого чаю. У їхньому звіті зроблено висновок про те, що напій “значно” знизив рівень глюкози в крові натщесерце, тобто рівень цукру в крові людини вранці перед їжею або водою”, – каже лікар-дієтолог Василина Пономарьова.

Нормальним рівнем глюкози в крові натщесерце вважається 100 міліграмів на децилітр (мг/дл). Якщо він коливається від 100 до 125 мг/дл, це вважається переддіабетом, а 126 мг/дл і вище означає, що пацієнт має діабет.

«Об’єднані результати показали, що зелений чай суттєво знижує рівень глюкози в крові натще -1,44 мг/дл без очевидної гетерогенності. Однак його вживання не мало істотного впливу на значення інсуліну натще і HbA1c», – додає Пономарьова.

Якщо ви живете з діабетом 2 типу, лікар рекомендує:

  • Їжте різноманітну їжу, включаючи фрукти, овочі та деякі крохмалисті продукти, такі як макарони.
  • Зведіть до мінімуму цукор, жир та сіль.
  • Снідайте, обідайте та вечеряйте щодня – не пропускайте прийоми їжі.
Поділись


Новини партнерів