Дієтолог назвав ягоду, що здатна уповільнити старіння

За словами лікаря-дієтолога Михайла Гінзбурга, вживання такої ягоди як чорна смородина може допомагати сповільнювати старіння людського організму.

В інтерв’ю дієтолога прозвучало пояснення про те, що вживання смородини має антивіковий ефект.

Михайло Гінзбург уточнив, що ця властивість ягоди тісно пов’язана з її здатністю протистояти запаленню в організмі. Це відбувається завдяки дії сильних антиоксидантів, які містяться у складі чорної смородини.

«Характерне забарвлення смородини – це антоціани, протизапальні речовини, що уповільнюють старіння. Саме запалення провокують різні захворювання та прискорюють прояв вікових ефектів», – поділився думкою експерт.

Гінзбург додав, що вживання цієї ягоди також посилює захист організму від розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету. Наприклад, серцевий м’яз і судини покращують присутні в чорній смородині кверцетин, рутин, аскорбінова та фолієва кислоти.

“У смородині також достатня кількість натрію, калію, магнію та заліза, які необхідні для профілактики анемії, зниження тиску, підтримки кислотно-лужного балансу організму”, – доповнив медик.

Поділись


Новини партнерів