Дієтолог назвала найкращі продукти для прискорення метаболізму після 50 років

На думку лікаря-дієтолога, домогтися прискорення метаболізму після 50 років цілком можливо – для цього до раціону слід додати деякі продукти.

“Включення в раціон низки продуктів допоможе прискорити метаболізм після 50 років”, – сказала про це в інтерв’ю американський дієтолог Лорен Манакер.

Зокрема, за словами Манакер, підтримувати хорошу фізичну форму, стрункість і підтягнутість допомагає споживання гострого перцю. Дієтолог назвала перець чилі, продуктом із найсильнішим впливом на швидкість обмінних процесів.

«Капсаїциноїди, що містяться в перці Чилі і його екстрактах, відіграють важливу роль у підтримці метаболічного здоров’я, схудненні, поліпшенні загального самопочуття», – зауважила дієтолог Манакер.

Також до списку найкращих продуктів для прискорення метаболізму після 50 років експерт внесла імбир. Колумбійським університетом проводилося дослідження, яке показало, що його вживання посилює термогенез.

Ще один продукт, який лікар вважає корисним для стимуляції метаболізму в зрілості, – вівсянка (у вигляді цілісних зерен або грубих пластівців, що вимагають тривалого варіння). Дієтолог Манакер підкреслила, що цільнозерновий овес та інші цільнозернові крупи допомагають підвищувати швидкість метаболізму в стані спокою і до того ж є ідеальним продуктом, що забезпечує тривале відчуття ситості, що захищає від переїдання та збільшення маси тіла.

Крім цього, підтримувати здорову вагу допомагає шоколад із високим вмістом какао (близько 80 відсотків).

«Згідно з дослідженням 2018 року, люди, які щодня протягом півроку вживали в їжу два грами темного шоколаду 70% какао, змогли знизити вагу та покращити метаболічне здоров’я», – повідомила лікар-дієтолог.

Резюмуючи експерт висловилася про те, що ефективність правильного харчування підвищується, якщо поєднується з фізичною активністю.

Поділись


Новини партнерів