Лікар розповіла, як харчуватися гіпертонікам: продукти та напої, яких слід уникати

Наявність гіпертонії збільшує ймовірність інших серйозних захворювань, які можуть бути небезпечними для життя, але раціон безпосередньо впливає на цей ризик.

Коли людина мало дбає про те, скільки солі (натрію) міститься в її раціоні, це може призвести до тяжких наслідків для здоров’я. Терапевт Ірина Андрєєва розповіла, що більша частина натрію надходить до організму з фастфуду та готових упакованих продуктів.

Лікар підкреслила: скорочення споживаної солі – один із найпростіших способів знизити артеріальний тиск, і це почне приносити користь досить швидко, буквально протягом кількох тижнів.

«Вживання занадто великої кількості солі може призвести до небезпечних проблем зі здоров’ям, включаючи хвороби серця, інсульт, захворювання нирок та деякі види недоумства. Коли гіпертоніки вживають менше солі, це допомагає їхнім лікам діяти ефективніше, а ниркам – краще виконувати свою роботу з виведення, надлишкової рідини», – повідомила Андрєєва.

Щоб зменшити кількість солі у своєму раціоні харчування, гіпертонікам, на думку терапевта, потрібно уникати деяких продуктів та напоїв. Ось список:

  • Заморожені страви.
  • Солоні закуски.
  • Мариновані продукти.
  • Магазинний хліб.
  • Консервовані та готові супи.
  • Томатний сік та соуси.
  • Оброблене м’ясо.
  • Піца.
  • Сир.
  • Приправи.

Лікар рекомендує людям із гіпертонією вживати самостійно приготовану їжу з невеликою кількістю солі або без неї.

Поділись


Новини партнерів