Більше, ніж молоко, організм забезпечують кальцієм рослинні продукти, констатує дієтолог Наталія Зубарєва.
“Кальцій – найпоширеніший мінерал в організмі людини”, – нагадала вона.
За словами дієтолога, в більшій мірі кальцій, що надходить в організм, поглинається скелетом, тож мінеральна речовина забезпечує міцність кісток. Крім того, цей мінерал необхідний для здійснення багатьох метаболічних процесів.
Зубарєва назвала найкращі харчові джерела кальцію для організму, додавши, що є більш насичені цим мінералом продукти, ніж молочні вироби.
«Найбільша кількість мінералу міститься не в молоці, а в продуктах рослинного походження», – сказала спеціалістка.
Дієтолог рекомендує включити до раціону такі продукти.
- Бобові.
- Мигдаль.
- Насіння кунжуту.
- Петрушка.
- Капуста.
- Крес-салат та іншу зелень.
Зубарєва додала, що молочні продукти у вигляді сиру, бринзи, кефіру також добріе підходять як можливі джерела кальцію.