Дієтолог Євген Арзамасцев порекомендував не вживати на сніданок складнокомпонентні страви, але особливо жирне м’ясо.
Лікар назвав в інтерв’ю найбільш шкідливими для вживання на сніданок продукти та страви, що складно перетравлюються, є «важкими».
«Це будь-яке жирне м’ясо, свинина, навіть жирна яловичина. Їх краще не використовувати в якості сніданку», – заявив медик.
Сніданок у вигляді складнокомпонентних страв, в яких міститься одразу велика кількість продуктів, на думку дієтолога, також шкідливий для організму – тим більше якщо в них міститься багато жиру. Арзамасцев зауважив, що такі кулінарні «твори» стають надто великим навантаженням для шлунково-кишкового тракту і можуть на весь день забезпечити людину неприємним відчуттям важкості, млявості.
Порада дієтолога: для сніданку найкраще підходять каші з цілісних круп – гречки, вівса, а також легкі страви, такі як сир, або омлет. М’ясо теж є білковим продуктом, але його засвоєння у ньому обтяжується присутністю у м’ясі насиченого жиру.
“Яєчний білок – продукт, що досить легко засвоюється, не вимагає серйозної роботи шлунково-кишкового тракту на відміну від м’яса”, – уточнив експерт.