Медики попередили про небезпеку вживання йогурту

Британські вчені заявили про надмірний вміст цукру в йогурті та запропонували більше не включати його до списку корисних продуктів харчування.

Фахівці перевірили понад 900 сортів йогуртів, які легко можна купити в будь-якому магазині.

– Виявилося, що найбільше цукру в йогуртах-десертах (в середньому 16,4 г на 100 г продукту), трохи менше – в органічних йогуртах (13,1 г на 100 г), – повідомили вчені.

При цьому, як з’ясували експерти, майже два кубики рафінаду розчинено у 100 г дитячого йогурту, що зовсім не відповідає рекомендаціям дієтологів.

Медики зазначають, що десерт пропонують покупцеві як кисломолочний продукт, проте його слід вважати «солодкомолочним».

Дійсно корисний йогурт можна зробити в домашніх умовах, а для насолоди додати фруктів.

Поділись


Новини партнерів