Експерти: одна куряча грудка на день захистить від ранньої смерті

Вчені з Університету Единбурга з’ясували, що дотримання дієти, що містить одну курячу грудку на день і 7 яблук, може врятувати від передчасної смерті 26 млн. людей всього за один рік. Для цього потрібно, щоб люди відмовилися від вживання великої кількості м’яса та переключилися на фрукти та овочі.

Заохочування людей до вживання меншої кількості м’яса та більшого обсягу фруктів та овочів запобігатиме 26 млн передчасних смертей щорічно, як стверджують вчені. Дослідники хочуть, щоб люди щодобово отримували не більше 350 калорій від м’яса молока та риби. А це еквівалент приблизно однієї великої курячої грудки.

Вони розрахували, що жителі 20 найрозвиненіших країн зараз щодобово вживають 620 калорій тваринного походження, що становить приблизно два великі бургери з яловичини. Людям також необхідно отримувати 720 калорій від фруктів та овочів. Наприклад, яблуко, банан та два перці містять кожен по 100 калорій. Зміна звичного способу харчування скоротить рівень смертності, пов’язаний з ожирінням. А найчастіше такі люди помирають від хвороб серця, діабету другого типу та раку.

Експерти, що висувають цю пропозицію, вважають, що політики повинні використовувати плани щодо відновлення країн після коронавірусної пандемії для спонукання людей до переходу на здорове харчування. Крім того, скорочення червоного м’яса в раціоні зробить і добру справу для екології нашої планети.

Поділись


Новини партнерів