Лікар назвала ідеальну кількість сну для людей середнього та похилого віку

Небезпечні хвороби, на які вказує хронічна сонливість у літніх людей

Не секрет, що людське тіло не може працювати без повноцінного сну. Однак, коли справа доходить до точного часу сну, ідеального для вашого здоров’я, поради не є настільки категоричними. На щастя, дослідження визначають золоту середину для людей середнього та похилого віку.

Хоча золотим правилом протягом багатьох років було вісім годин, сучасні дослідження показали, що ідеальним є зовсім інший показник.

Нове дослідження показало, що сім годин сну є ідеальною тривалістю відпочинку для людей середнього та похилого віку.

“Вивчивши майже 500 000 дорослих у віці від 38 до 73 років, дослідники виявили, що як занадто мало, так і занадто багато сну пов’язані з погіршенням когнітивних функцій і психічним здоров’ям. Якщо ви колись відчували себе трохи не у своїй тарілці і втомилися після довгого сну, ці результати можуть пояснити, чому”, – каже лікар-терапевт Ірина Андрєєва.

Постійність, коли справа доходить до вашого режиму сну, також є дуже важливим показником. Хоча ви, можливо, захочете провести пару додаткових годин у ліжку на вихідних, дослідження не радить цього робити.

«З кожною додатковою годиною сну вам стає гірше. Цілком зрозуміло, що процеси, які відбуваються в нашому мозку під час сну, дуже важливі для підтримки нашого фізичного та психічного здоров’я», – додає лікар.

Хоча хороший нічний сон має вирішальне значення для всіх, дослідження показало, що з віком він стає ще важливішим.

«Я думаю, що це так само важливо, як і фізичні вправи», наголосила лікар.

Поділись


Новини партнерів