Терапевт: звичка пити чай із десертом суттєво підриває здоров’я

За словами лікаря-терапевта, гастроентеролога Микити Харлова, чаювання у супроводі солодкого є небезпечною для здоров’я звичкою, десерти не повинні вживатися на регулярній основі.

«Звичка пити чай із солодощами може призводити до розвитку хронічних інфекційних захворювань», – заявив терапевт та гастроентеролог Микита Харлов.

Лікар пояснив, що різноманітні десерти специфічним чином впливають на стан кишкової мікробіоти. Здоровим бактеріям кишечника для свого росту та розвитку потрібні поживні речовини, яких солодощі позбавлені. З іншого боку, в них багато цукру, що активно живить дріжджі та грибки. Таким чином, регулярне поїдання солодощів здатне спровокувати дисбаланс мікробного складу кишечника – у ньому почнуть переважати хворі мікроорганізми. Наслідком цього стане ослаблення імунітету, оскільки саме у кишечнику зосереджуються імунні клітини.

«Якщо ми «годуватимемо» кишкову мікрофлору швидкими вуглеводами, згодом це може призвести до розвитку хронічної інфекції, яка потихеньку знищуватиме імунітет», – сказав Микита Харлов.

Експерт додав, що споживання рафінованих вуглеводів, що містяться в солодощах, також веде до підвищення рівня інсуліну, з чим тісно пов’язаний розвиток діабету другого типу, ожиріння, оскільки цей гормон «не випускає жир із клітин».

Поділись


Новини партнерів