Вчені: ягоди допомагають знизити холестерин і покращити здоров’я мозку

Ягоди знижують ризики багатьох серйозних вікових захворювань, допомагають знизити рівень холестерину та продовжують життя.

З точки зору здорового харчування ягоди чи фрукти у певній кількості мають бути частиною щоденного раціону.

«Поліпшення здоров’я мозку, зниження рівня холестерину та рівня цукру в крові, навіть захист від раку – вживання ягід є ключем до більш довгого та здорового життя», – вважають науковці.

Полуниця. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Nutrients, полуниця покращує захист організму від станів, які можуть перешкодити довголіттю. До них відносяться високі рівні артеріального тиску та холестерину, підвищена схильність до розвитку раку. Зокрема, дослідження, проведені на тваринах, показали, що полуниця містить широкий спектр поживних речовин та поліфенолів, які, мабуть, зупиняють ріст ракових клітин.

«Антиоксиданти, що містяться в полуниці, захищають від окислювального стресу та запалення, які є основними причинами серцевих захворювань».

Чорниця. За даними Гарвардської медичної школи після 18-річного дослідження, жінки, що вживають полуницю та чорницю, на 34% рідше страждають на серцеві захворювання порівняно з тими, хто утримується від вживання цих ягід.

Як і полуниця, чорниця містить антиоксиданти – специфічні молекули флавоноїдів, які допомагають боротися з ушкодженням ДНК та уповільнюють вікове ушкодження клітин мозку. Також вона має здатність природно знижувати рівень холестерину – це пов’язано з тим, що в ягоді багато розчинної клітковини. Розчинна клітковина допомагає знизити рівень холестерину, зв’язуючись із жовчю в кишечнику та допомагаючи видалити цю жовч.

Малина. Ягоди є відмінним джерелом клітковини, що робить їх чудовою їжею для прискорення метаболізму. Згідно з дослідженням Університету Ехіме, малина ефективна для спалювання вісцерального жиру на животі. Експерименти на мишах показали, що кетони, що містяться в малині, можуть прискорювати метаболізм і посилювати розщеплення жиру, у тому числі глибокого внутрішнього жиру в області живота.

Ягоди для мозку. Дослідники також вважають, що вживання ягід може принести користь старіючому мозку, знизити ризик недоумства, саме хвороби Альцгеймера. Наявні наукові дані свідчать, що споживання чорниці, ожини, полуниці та інших ягід може допомогти запобігти віковій втраті пам’яті.

Поділись


Новини партнерів