Імунолог назвав простий спосіб продовжити життя

Лікар-імунолог Андрій Продеус назвав один із найекономніших способів продовження життя – він полягає у відмові від м’ясних продуктів глибокої промислової переробки.

“Відмова від переробленого м’яса може збільшити тривалість життя”, – заявив імунолог Андрій Продеус.

Медик пояснив, що поняття «перероблене м’ясо» включає різноманітні ковбасні вироби та консерви. Експерт зауважив, що дослідження, що проводилися, пов’язують пристрасть до таких продуктів з розвитком колоректального раку.

«Вживання понад 50 г переробленого м’яса на день збільшує ризик розвитку раку товстого кишечника на 18%», – сказав імунолог.

Доктор Продеус пояснив, що здоров’ю м’ясні продукти глибокої переробки шкодять тим, що з ними організм отримує небезпечні високі дози солі та штучних компонентів, які не здатні нормально засвоюватися травною системою. За словами експерта, багато людей не підозрюють, що ці продукти, присутні в регулярному раціоні, здатні викликати розвиток подагри, з якою асоціюються багато небезпечних порушень, що виникають як її наслідок.

Таким чином, резюмував експерт, відмова від щоденного поїдання ковбаси та інших видів обробленого м’яса не тільки заощаджує гроші, а й робить здоров’я міцнішим, збільшуючи шанси людини на більш довге життя.

Поділись


Новини партнерів