Дієтолог перерахувала продукти, які категорично непідходять для сніданку

Дієтолог Наталія Зубарєва розповіла про те, які продукти слід виключити зі свого ранкового раціону.

Вона зазначила, що не у всіх зранку є апетит, але це нездоровий сигнал, який може свідчити про підвищений рівень кортизолу або про переїдання чи неправильне харчування.

У списку стоп-продуктів для сніданку є кава, сосиски, бекон, ковбаси. Не можна пити соки – вони підвищують рівень цукру в крові. Все, що ви хочете з’їсти шкідливе, їжте після сніданку, – сказала дієтолог.

Останній прийом їжі Зубарєва рекомендує робити за 3-4 години до сну, щоб вранці був апетит, а заняття спортом вона радить перенести на ранковий час, тому що фізична активність після 19:00 сприяє виробленню кортизолу. Для того, щоб заспокоїти нервову систему перед сном, лікар порадила використовувати за інструкцією ванни з магнієвою сіллю.

Лікарка також розповіла, які продукти варто виключити з раціону влітку, щоб бути у формі. Влітку, як правило, люди переходять на легшу їжу, намагаються їсти більше продуктів із вмістом клітковини. Чемпіонами за вмістом клітковини є сезонні овочі та фрукти. Проте повністю переходити на рослинну їжу не варто, тому що і в спеку організм продовжує потребувати не тільки вітамінів, а й мікроелементів. Тому потрібно продовжувати споживати і жири, і білки, і вуглеводи, просто необхідно провести перебалансування.

Потреба організму в білках у літній період дорівнює приблизно 50–55 відсотків загального добового раціону. Ці білки можуть бути як рослинними, так і тваринними, зазначила лікар.

Поділись


Новини партнерів