Експерти назвали три спеції, які можуть полегшувати симптоми артриту та біль в суглобах

Суглоби та інші частини тіла можуть запалюватися під час загострень артриту, але деякі спеції здатні блокувати розвиток запалення, зазначають фахівці.

Артрит є поширеним захворюванням, яке часто проявляється хворобливими симптомами, включаючи біль у суглобах та їх набряки. Вилікувати його не можна, неприємні болючі симптоми, що виникають через загострення запальних станів, можуть переслідувати людину все життя. Проте, такі симптоми можна контролювати, мінімізуючи ризик їх виникнення та погіршення.

За даними Фонду артриту (Arthritis Foundation), раціон є одним із ключових факторів, який може допомогти краще контролювати певні симптоми, у тому числі біль у суглобах. Експерти рекомендують використовувати в якості натуральних протизапальних засобів деякі приправи.

«Спеції можуть бути чудовим протизапальним джерелом – чим більше протизапальних продуктів та спецій у раціоні, тим ефективніше пригнічується хронічне запалення. Саме через його загострення у людей з артритом запалюються і болять суглоби, інші частини тіла. Певні спеції цілком здатні блокувати розвиток запалення».

Імбир. Фонд артриту констатує, що пряний корінь містить такі хімічні речовини як гінгерол і шогаол – вони мають здатність блокувати шляхи запалення в організмі. Дослідження показали, що імбир здатний не лише перемагати деякі форми запалення, а й зменшувати симптоми остеоартриту.

Кориця. Маючи досить солодкий і деревний смак, вона зазвичай використовується у виготовленні десертних виробів, проте цю спецію сміливо можна використовувати і разом з гострими стравами. Коричний альдегід і корична кислота, що містяться в кориці, мають антиоксидантні властивості, які допомагають запобігти пошкодженню клітин, викликаному вільними радикалами. Дані речовини здатні також запобігати запаленню та болю.

Куркума. Активною хімічною речовиною в корені куркуми є куркумін, який здатний блокувати запальні цитокіни та ферменти у двох запальних шляхах. Як свідчить Arthritis Foundation, кілька випробувань на людях продемонстрували протизапальну дію куркуміну, яка може призвести до зменшення болю та набряклості у суглобах.

Поділись


Новини партнерів