Вчені назвали п’ять питних звичок, що прискорюють старіння організму людини

З кожним роком зберігати пружність шкіри стає все важче, але деякі звички прискорюють процеси старіння і візуально додають роки вашому обличчю та тілу. Наприклад, такий ефект може дати куріння, нехтування захистом від сонця та доглядовою косметикою, а також неправильне харчування та вживання деяких напоїв.

Газовані напої

Так, газовані напої містять велику кількість цукру, який вкрай негативно позначається на стані шкіри та здоров’я загалом. Їх вживання сприяє підвищенню холестерину, ризиків розвитку серцево-судинних захворювань, а також набору ваги та передчасному старінню.

Соки

Також багато хто помилково вважає, що соки не мають такого ефекту, як газовані напої, адже в них менше «хімії» і вони приготовані з корисних вітамінних фруктів. Це помилка, тому що в них міститься така ж кількість цукру, який має такий самий ефект, як цукор у газованих напоях. Альтернатива – вода з м’ятою та фруктами.

Штучні підсолоджувачі

Любителі газованих напоїв, що стежать за фігурою, часто віддають перевагу напоям зі штучними підсолоджувачами, які практично не містять калорій, але за словами дієтолога Мінді Хаар, вони набирають ще більше калорій, ніж ті, хто п’ють газовану воду з цукром.

Крім того, згідно з попередніми результатами досліджень, що проводилися на тваринах, сукралоза може негативно впливати на кишкову флору – сукупність корисних бактерій, які відповідають за травлення та роботу імунної системи, – зазначила вона. Від кишкової флори безпосередньо залежить стан шкіри.

Алкоголь

Алкоголь калорійний, провокує появу набряків та зайвої ваги, розвиток багатьох захворювань і, звичайно ж, погіршує стан шкіри та зовнішній вигляд загалом.

Звичка не пити воду

Вживання води – це потреба для організму. Вона необхідна для метаболічних реакцій, нормального функціонування організму. При недостатньому її вживанні шкіра може бути зневодненою, що призводить до її сухості, тьмяного зовнішнього вигляду, а також утворення целюліту, пише видання Eat This, Not That.

Поділись


Новини партнерів