Кардіолог назвав дієві напої для стабілізації кров’яного тиску

На думку кардіолога Юрія Серебрянського, чаї на основі м’яти, малини, смородини чи меліси можуть бути дуже корисними для нормалізації кров’яного тиску.

Лікар повідомив, що стабілізації артеріального тиску сприяє вживання трав’яного чаю або напоїв, в яких містяться такі компоненти як валеріана, календула, шипшина.

«Корисний чай із м’ятою, малиною, смородиною чи мелісою. Ще може бути корінь валеріани – можна робити відвар. Або календула у вигляді відвару чи чаю. Це нешкідливі і, водночас, корисні напої», – сказав Серебрянський.

Кардіолог уточнив, що ці напої можуть стабілізувати артеріальний тиск, певним чином впливаючи на нервову систему. Їх прийом дозволяє зменшити психоемоційну напругу, покращити сон.

Також Серебрянський відзначив користь відвару шипшини. У плодах шипшини містяться високі дози вітаміну С та інших речовин, завдяки яким покращується стан судинної тканини та функціонування судин.

«Відвар шипшини позитивно впливає на судини і на імунітет, і на нервову систему в тому числі», – повідомив про корисний напій лікар.

Поділись


Новини партнерів