Лікар назвав найшкідливіший та найкорисніший варіант сніданку

За словами лікаря, вживання на порожній шлунок за сніданком продуктів із цукром та борошном дуже шкодить організму та здоров’ю.

Лікар-терапевт Тимур Асанов порадив в інтерв’ю ніколи не розпочинати свій день зі сніданку, насиченого «швидкими» рафінованими вуглеводами. Каву із цукром на порожній шлунок медик також назвав дуже шкідливою звичкою.

«Навіть не думайте одразу після пробудження, коли ви голодні, пити каву з цукром. Інакше ви отримаєте порцію глюкози, яка дасть лише дуже недовге почуття насичення, і згодом відгукнеться надмірною вагою», – сказав терапевт.

Лікар підкреслив, що всілякі готові сухі сніданки у вигляді пластівців, кілець або кульок, солодка здоба або інша випічка, як і солодка кава – це найбільш шкідливий варіант сніданку. Незабаром після такої їжі людина відчує занепад сил та сильний голод, оскільки відбудеться коливання рівня цукру в крові від високого до низького. Шанувальники таких сніданків, швидше за все, матимуть проблеми із зайвою вагою та асоційованими порушеннями.

Асанов назвав найбільш корисний варіант сніданку – перший за день прийом їжі повинен містити достатньо білка і клітковини.

«За півгодини після пробудження можна порадувати організм яйцями, сиром або рибою. Корисними для організму є вершкове масло та «грубий», не білий хліб»

Якщо кава без цукру здається зовсім гіркою, то можна випити її трохи підсолодженою – але тільки після їжі, додав терапевт. Відразу після пробудження лікар радить пити воду кімнатної температури (прокинувшись, можна випити склянку).

Поділись


Новини партнерів