Лікар: звичка їсти кашу на сніданок може шкодити здоров’ю

Терапевт і нутріціолог Ольга Єрмоленко констатує, що звичка снідати кашами не така корисна для здоров’я, як може здатися на перший погляд – така особливість раціону пов’язана з ризиком діабету.

«Каша є традиційною стравою на сніданок, проте регулярне вживання вуглеводної їжі вранці може призвести до набору ваги та розвитку діабету», – повідомила в своєму інтерв’ю лікар.

Єрмоленко пояснила, що багато каш є багатим джерелом вуглеводів, відрізняються досить високим глікемічним індексом. Така їжа забезпечує організм значним запасом енергії – щоб її витратити, потрібно інтенсивно рухатися, зазнавати фізнавантажень. Якщо людина після вуглеводного сніданку переходить до сидячої роботи, у неї з великою ймовірністю почне накопичуватися жир.

Звичка їсти кашу на сніданок може шкодити здоров’ю і тим, що підвищує ймовірність захворювання на діабет.

«Вуглеводний сніданок також може стати причиною швидкого підвищення рівня цукру та інсуліну в крові – такі інсулінові стрибки можуть призвести до набору ваги та розвитку діабету», – наголосила Єрмоленко.

На думку лікаря, найкращим варіантом сніданку є поєднання білкової їжі з деякою кількістю жирів та невеликою кількістю складних вуглеводів. Такий прийом їжі забезпечує повільне підвищення рівня цукру в крові, дозволяє обходитися без перекусів до обіду.

Поділись


Новини партнерів