Медики розповіли, як позначиться на організмі відмова від вечері

Бажаючі схуднути люди часто вдаються до кардинальних заходів, щоб скинути за короткий термін максимально можливу кількість кілограмів. Один із таких способів – відмова від вечірнього прийому їжі. Група китайських учених вирішила перевірити майже на 140 піддослідних ефективність цієї методики. Результати річного експерименту опублікувало наукове видання “Медичний журнал Нової Англії”.

Повідомляється, що учасників експерименту випадково поділили на дві групи. Перша група харчувалася з 8.00 до 16.00, з огляду на кількість споживаних калорій. Друга група піддослідних могла харчуватися у будь-який час, але з урахуванням дотримання добової норми.

За словами вчених, результати схуднення в обох груп були порівняно однаковими. Нутриціологи заявили, що відмова від вечері менш ефективна за рахунок жорстких рамок, які можуть призвести до зворотного ефекту – переїдання.

Справа в тому, що людям складно контролювати себе, особливо вночі, коли голод заважав засипати. В результаті вчені схиляються до думки, що інтервальне голодування є малоефективним. Легше, простіше і ефективніше стежити за тим, що і скільки споживає людина. Таким чином, вдається знизити обсяг калорій. Їхній дефіцит і сприяє зниженню ваги, резюмували китайські вчені.

Також вчені розповіли, що інтервальне голодування може спровокувати повернення втрачених кілограмів. Крім цього, у ряду піддослідних з першої групи стали спостерігатися проблеми зі шлунком і зниження м’язової тканини.

Поділись


Новини партнерів