Кардіолог розповіла, яку користь здоров’ю приносить полуниця

Лікар-дієтолог попередила про небезпеку полуниці

Лікар Тетяна Залєтова повідомила про речовини, що містяться в полуниці та позитивно впливають на стан нервової системи, а саме – покращують захист від деяких захворювань.

Кардіолог та дієтолог Тетяна Залєтова уточнила, яку користь здоров’ю приносить полуниця. Медик зауважила, що ягода відрізняється високим вмістом антоціанів – ці біоактивні сполуки ефективно борються з клітинним ушкодженням, яке викликається іншими, шкідливими речовинами. В результаті знижується ризик асоційованих захворювань.

«Антоціани ефективні проти хронічних захворювань, депресії, хворобі Альцгеймера, онкології, хворобах серця», – сказала фахівець.

Ще одна перевага полуниці – це дуже суттєві дози вітаміну C, фолієвої кислоти.

«Також ягода містить тіамін, рибофлавін, ніацин, вітаміни В6, А, Е та К».

Залєтова згадала про дослідження, що показали, що полуниця здатна покращувати чутливість клітин організму до гормону інсуліну – це означає, що він краще захищений від розвитку інсулінрезистентності та пов’язаного з нею діабету.

Поділись


Новини партнерів