Гіпертонія: лікар розповіла про прості зміни в харчуванні, щоб знизити тиск

Гіпертонія є основною причиною широкого спектра захворювань: серцевих нападів, інсультів, аневризм, хвороб нирок та судинної деменції. Але цьому також можна запобігти, змінивши спосіб життя. Наприклад, кілька змін у вашому харчуванні можуть мати величезний вплив. Дієтолог Пономарьова розповіла про чотири зміни, включаючи дієту та зміну поведінки, які можуть допомогти.

Розумне засмагання

Сонячні ванни є потужним джерелом вітаміну D і допомагають організму вивільняти оксид азоту, що допомагає знизити кров’яний тиск.

“Після того, як ваша шкіра піддається впливу сонячного світла протягом двадцяти хвилин, ви виділяєте достатньо оксиду азоту, щоб знизити кров’яний тиск як мінімум на одну годину”, – пояснила лікарка.

Оксид азоту відомий як судинорозширювальний засіб, а це означає, що він розслаблює м’язи кровоносних судин та розширює їх для збільшення кровотоку.

“Корисність сонячного світла для здоров’я серця, ймовірно, переважує ризик раку шкіри”, – додала лікар.

Але для тих, хто трохи переймається надмірним перебуванням на сонці, в дослідженнях було виявлено, що добавки є адекватною заміною.

Вітамін C

Вітамін С – ще одна потужна зброя проти артеріального тиску.

“Він може допомогти метаболізувати, тобто розщепити речовини, які виробляються, коли ми відчуваємо стрес, наприклад, фібриноген. Висока дія фібриногену, такого як кортизол, може збільшити ризик утворення тромбів”.

Низький натрій

Натрій є основною молекулою, що міститься у солі. Він бере участь у тому, щоб змусити ваше тіло утримувати воду. Ця додаткова вода підвищує тиск на стінки кровоносних судин.

“Дієти з низьким вмістом натрію для людей, які борються з високим кров’яним тиском”.

Лікопін

Він міститься в папайї, червоному грейпфруті та кавуні, він пов’язаний зі зменшенням товщини стінок ваших артерій, а також зниженням рівня окисленого холестерину ЛПНГ, який ушкоджує наші кровоносні судини. Окислений холестерин ЛПНЩ твердне в артеріях – процес, відомий як атеросклероз.

Поділись


Новини партнерів