Експерт розповів, як нормалізувати тиск та позбутися гіпертонії

Лікар Володимир Ені-Олорунда поділився професійними рекомендаціями, які допоможуть нормалізувати тиск та позбутися гіпертонії.

Гіпертонія сьогодні є досить поширеною проблемою серед людей різного віку. Вона серйозно погіршує якість життя та сприяє появі цілого ряду супутніх захворювань та ускладнень, у тому числі інфаркту та інсульту.

«Худіть! Навіть якщо ви зменшите вагу всього на 4-6 кг, цього буде достатньо, щоб кров’яний тиск прийшов у норму без прийому лікарських препаратів», — каже експерт.

Рухайтесь! Сидячий спосіб життя приблизно на 30-50% збільшує ризик високого тиску. Регулярні фізичні вправи знижують верхній та нижній тиск приблизно на 10 одиниць.

Менше соліть їжу! Ми споживаємо солі у 2,5 рази більше, ніж нам належить. Надлишок ми отримуємо із продуктів, готових до споживання: це ковбаси, копченості, сири, хліб.

Компенсуйте дефіцити калію та магнію! Це наші вірні помічники та друзі нашого організму. Вони сприятливо впливають на кров’яний тиск. Калію багато в дрібній печеній картоплі, капусті, бананах, кукурудзі. Магнію — у горіхах, бобах та морепродуктах.

Поділись


Новини партнерів