8 продуктів, що прискорюють метаболізм

Метаболізм — той самий обмін речовин, через який в організм людини безперервно надходять поживні речовини, які підтримують енергію та життєдіяльність. Скільки разів ми чули про те, що люди, які не займаються спортом і багато їдять, не гладшають через хороший метаболізм? Але нічого страшного, якщо у вас все по-іншому. Впоратися з повільним метаболізмом можна доволі просто. Як не дивно, в цьому нам допоможе їжа.

Ягоди

Різні ягоди не лише смачні, а й корисні. Вони містять антиоксиданти та клітковину. Перші відповідають, зокрема, за нашу молодість, другі — за здорове травлення. Великий плюс, що з ягодами можна зробити багато смачних десертів та напоїв, особливо всіма улюблені смузі.

Авокадо

Улюбленець фітоняш і дієтологів не овоч, як багато хто думає, а фрукт, з погляду біологів. Авокадо смачне, корисне і містить у собі дев’ять незамінних для людини амінокислот! А скільки страв можна з ним приготувати!

На жаль, в українських магазинах важко знайти дозріле авокадо, тому після покупки покладіть його дозрівати при кімнатній температурі. Через тиждень фрукт дозріє, стане м’яким і неймовірно смачним.

Лосось

Лосось не лише покращує метаболізм, а й надає шкірі здорового сяйва. Крім того, він містить Омега-3 жирні кислоти, які допомагають зберігати молодість та здоров’я серця.

Шпинат

Шпинат відрізняється високим вмістом вітаміну В, який не тільки підвищує метаболізм, а й збільшує м’язову функцію. Ця листова зелень взагалі є дуже корисною — і для фігури, і для здоров’я. Адже в ній багато натуральних волокон, які також допомагають травленню. Так що спорт, шпинат та суші. Чому б і ні!

Яловичина

Вживання продуктів із високим вмістом білка, наприклад хороших стейків, — один із найкращих способів прискорити метаболізм. Але будьте обережні з такими продуктами у спеку. Саме тому, що вони розганяють метаболізм, вам може стати ще спекотніше.

Перець

Корисні функції гострого перцю знають усі. Він не лише збільшує метаболізм, а й зменшує апетит. А ще гострий перець допомагає охолонути, коли спекотно: він змушує організм потіти, тому нам стає прохолодніше. Але з цим продуктом потрібно бути акуратнішим: якщо вживати його в великих кількостях, не заїдаючи і не запиваючи, легко можна заробити гастрит.

Спаржа

Вітаміни, мікроелементи, багато чудової клітковини, ніяких калорій – всього 21 на 100 грамів – це все про спаржу. Вона працює і як антиоксидант, і як продукт, що розганяє метаболізм. До того ж готувати її легко, швидко і приємно.

Яйця

Західні фахівці проводили дослідження серед жінок із зайвою вагою. Дівчата їли на сніданок два варені яйця протягом двох місяців замість випічки. Внаслідок проведених досліджень 83% «піддослідних» втратили кілька небажаних сантиметрів у талії.

До речі, на метаболізм впливає не лише їжа. Потрібно стежити за тим, скільки ми п’ємо – рідина повинна надходити в організм рівномірно протягом дня близько двох літрів чистої води на добу. Важливими є силові тренування: чим більше в тілі м’язів, тим швидший обмін речовин, адже м’язи навіть у стані спокою спалюють чимало калорій.

А ще не забувайте висипатися, щоб протягом дня не було бажання «закинутися» солоденьким і взагалі безладно жувати. Ну і зелень – її крім базових продуктів у раціоні має бути якнайбільше.

Поділись


Новини партнерів