Лікар назвала напій, що викликає швидке ожиріння живота

В інтерв’ю лікаря-дієтолога Олени Соломатіної прозвучали пояснення про те, чому алкоголь є найнебезпечнішим напоєм у плані ризику ожиріння і, насамперед, на животі.

Якщо ви маєте намір схуднути, виключіть зі свого раціону спиртне. Алкоголь – це саме той напій, вживання якого сприяє швидкому відкладенню жиру. Якщо говорити про те, що спиртне викликає швидке ожиріння, лікар Соломатіна уточнила: це відбувається через здатність алкогольних напоїв провокувати підвищення рівня інсуліну в організмі. Цей гормон, крім того, що він допомагає утилізувати зайву глюкозу, також здатний стимулювати виробництво жирової тканини.

«Алкоголь викликає інтенсивне вироблення інсуліну, тим самим сприяючи відкладенню жирів. Тому пити спиртне, навіть у мінімальній кількості, точно не варто, якщо ви маєте намір схуднути», – наголосила медик.

Соломатіна зауважила: хоча, наприклад, пиво і томатний сік можуть мати однакову калорійність, їх засвоєння супроводжується різними реакціями.

«Від того ж пива рівень глюкози у крові різко піднімається. На це організм починає виділяти інсулін, що веде до відкладення жирів», – сказала Соломатіна.

Лікар додала, що алкогольні напої через свій вплив на печінку уповільнюють травний процес та заважають засвоєнню поживних речовин. Це погіршує метаболізм та додатково сприяє швидкому ожирінню живота.

Поділись


Новини партнерів