Лікарі назвали продукти, які можуть зашкодити нормальному сну

Дієтологи та експерти зі сну, провели різні дослідження, намагаючись знайти найкращі продукти для сну. Хоча це дослідження дає важливі підказки, воно не є остаточним.

Люди повинні уникати сирів з високим вмістом жиру, курячих крилець або смаженої у фритюрі риби, оскільки «вони довше перетравлюються і можуть не давати вам заснути».

Вам слід уникати рясної та гострої їжі безпосередньо перед сном, оскільки це може призвести до дискомфорту та розладу шлунку. Це викликає зміну температури тіла, яка може спантеличити мозок, оскільки температура тіла природним чином падає в міру наближення часу сну.

«Менше вживайте перероблені вуглеводи (хліб, макарони та рис), які викликають енергетичні збої, та жирну їжу, оскільки стимуляція вироблення кислоти в шлунку може призвести до печії та розладу шлунку. Пам’ятайте, що надлишок їжі спричиняє сонливість», — каже дієтолог-нутриціолог Ігор Строков.

«Навіть якщо ви знаєте, що вам слід уникати кави та міцного чаю, ви можете саботувати свій сон більш прихованими джерелами кофеїну, такими як шоколад».

Усім потрібна різна кількість сну. У середньому, дорослим потрібно від 7 до 9 годин, а дітям – від 9 до 13 годин. Малюкам та немовлятам необхідно від 12 до 17 години сну щодня. Немає правильної кількості сну, яка має бути у всіх. Сон це природний процес, який не знаходиться під нашим контролем. Наші тіла беруть те, що їм потрібне. У короткостроковій перспективі наш організм змінить тип та якість сну, щоб ми залишалися здоровими.

Поділись


Новини партнерів