Лікар розповів про популярний продукт, який прискорює старіння

Крабові палички пришвидшують старіння організму. Про це розповів доктор медичних наук Михайло Гінзбург. Він пояснив, як зменшити негативний ефект від вживання даного продукту.

До складу глибоко перероблених продуктів, до яких належать крабові палички, входять барвники, підсилювачі смаку та інші харчові добавки, зазначив дієтолог. Наукові дослідження показали, що ці хімічні речовини можуть провокувати розвиток захворювань, які залежать від віку і «старити» організм, попередив лікар.

Крабові палички, як ковбаси, сосиски та багато іншого, відносяться до групи глибоко перероблених продуктів. У ході великої кількості досліджень було встановлено, що такі продукти нас старять і підвищують ймовірність розвитку вікових хвороб, наприклад, серцево-судинних та онкологічних захворювань, – сказав Гінзбург.

За його словами, глибоко перероблені продукти не можна їсти щодня. Але якщо не зловживати крабовими паличками, то небажаних наслідків можна уникнути.

Треба робити паузи у такій їжі, щоб організм міг очиститись від попередньої порції. Крабові палички можна їсти не частіше одного-двох разів на тиждень, – зазначив дієтолог.

Поділись


Новини партнерів