Інсулінорезистентність: лікар назвав продукт, який може знизити ризик діабету 2 типу

Інсулін і рівень цукру в крові – два основні терміни, які використовуються при згадці про діабет. Пацієнти з цим захворюванням або не можуть виробляти гормон інсулін, або не виробляють його в достатній кількості, або їхній інсулін просто неефективний. Проте, брак гормону призводить до накопичення глюкози у крові, що підвищує ризик подальших ускладнень.

Саме тут чорниця допомагає покращити резистентність та підвищити чутливість до інсуліну.

Резистентність до інсуліну вказує на те, що ваші м’язи, жир та печінка не можуть добре реагувати на гормон. Це означає, що ваші клітини не можуть легко поглинати глюкозу з крові, внаслідок чого рівень цукру у крові різко зростає.

“Кілька доклінічних та клінічних досліджень показали, що чорниця може покращити резистентність до інсуліну. Більше того, ці дослідження проводилися не лише на тваринних моделях, а й на людях. Підвищення чутливості до інсуліну «важливе» для запобігання розвитку діабету 2 типу», – сказала дієтолог Василіса Пономарьова.

Що стосується вмісту, чорниця багата на поліфеноли, у тому числі антоціанові сполуки. Крім «корисного» впливу на чутливість та резистентність до інсуліну, ягода може допомогти в управлінні рівнем цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів