Дієтолог назвав ключовий продукт, який збільшує тривалість життя

Високе споживання цільного зерна знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також «смертність від респіраторних захворювань, інфекцій, діабету та всіх несердечно-судинних та неракових причин», розповіла дієтолог Василіса Пономарьова.

“Високе споживання цільних зерен позитивно впливає на кілька показників здоров’я залежно від дози. Воно пов’язане зі зниженням ризику розвитку колоректального раку, діабету 2 типу та надмірної ваги чи ожиріння”, – каже Пономарьова.

Цільнозернові продукти входять до складу багатьох продуктів, які легко знайти в наших супермаркетах, включаючи цільнозерновий хліб, крупи та макаронні вироби, а також овес та коричневий рис. Зерна зберігають ендосперм, зародки та висівки рослини – порівняно з очищеними зернами, які зберігають лише ендосперм.

«З практичної точки зору споживання цільнозернових продуктів у обсязі 90 г на день може бути досягнуто, наприклад, при вживанні порції цільнозернових сухих сніданків (від 30 до 40 г) на сніданок та шматочка цільнозернового лаваша на вечерю. (60 г)».

Декілька механізмів можуть пояснити позитивний ефект, що спостерігається між споживанням цільного зерна та ішемічною хворобою серця, серцево-судинними захворюваннями, раком, а також усіма причинами конкретної смертності. Цілісні зерна багаті на клітковину, яка може знизити постпрандіальну реакцію глюкози та інсуліну, що призводить до кращого глікемічного контролю.

Поділись


Новини партнерів