Стало відомо, що може статися з організмом, якщо їсти яйця щодня

Курячі яйця є одним з найдоступніших джерел здорового, добре засвоюваного білка в продуктовому магазині.

Чи справді яйця корисні? Що буде, якщо їсти їх щодня? Ось що вважає наука з приводу можливих змін з організмом, які відбуваються згодом за регулярного споживання цього продукту.

Ви можете почуватися більш ситим і енергійним. Одне велике яйце містить близько 70 калорій, 6 г білка, 5 г жиру і 0 г вуглеводів. Його жовток містить важливі поживні речовини – вітамін B12, вітамін D, холін, які є дуже важливими для повноцінного функціонування організму. Завдяки поєднанню білка та корисного жиру яйця забезпечують тривале почуття ситості.

Ваше волосся і шкіра можуть стати здоровішими. Яйця є хорошим джерелом кількох вітамінів групи В: В2, В5, В12. Всі ці поживні речовини виконують кілька функцій в організмі, включаючи здоров’я шкіри та волосся. Також яйця багаті на амінокислоти – наприклад, метіонін, який допомагає покращити тонус і еластичність шкіри, робить більш міцним волосся, нігті.

Ваш зір може покращитись. Яєчні жовтки містять два каротиноїди (лютеїн, зеаксантин), які важливі для здоров’я очей, якісного зору. Дослідження показують, що можуть допомогти знизити ризик поширених вікових захворювань очей.

Ваші кістки зміцніють. Одне яйце містить приблизно 6% від добової потреби організму у вітаміні D. Цей вітамін допомагає регулювати кров’яний тиск, знижує ризик деяких видів раку, забезпечує хороше психічне здоров’я. Одна з найважливіших функцій вітаміну D – це оздоровлення кісток з допомогою поліпшення засвоєння кальцію в кишечнику.

Ваше серцеве здоров’я може покращитись (якщо їсти яйця в помірних кількостях). Вони містять багато вітамінів, мінералів і поживних речовин, включаючи калій, фолієву кислоту, що позитивно впливають на функціонування серцевого м’яза. Деякі дослідження показують, що вживання до двох яєць щодня пов’язано з поліпшеним здоров’ям серця.

Поділись


Новини партнерів