У коментарі лікаря-дієтолога Михайла Гінзбурга прозвучала думка про те, що багато традиційних закусок до алкоголю насправді в цій якості дуже шкідливі для здоров’я.
Гінзбург перерахував такі види найбільш шкідливих закусок до спиртного:
- Газовані напої.
- Солодощі, випічка.
- Дуже солоні продукти.
- Страви, насичені спеціями.
За словами Михайла Гінзбурга, вживання таких перекусів до алкоголю сприяє його більш інтенсивному всмоктуванню – тим часом, нагадав лікар, чим швидше алкоголь всмоктується, тим глибшим буде сп’яніння і вищим токсичний вплив на організм.
М’ясні вироби зі спеціями, ароматизаторами, підсилювачами смаку. Такий варіант закуски до спиртних напоїв лікар також вважає дуже шкідливим. Поєднання цих продуктів з алкоголем стає дуже серйозним навантаженням для печінки, згубно діє орган.
Поєднання солоних продуктів із алкоголем є особливо ризикованим для людей, які мають гіпертонію, додав Гінзбург.
Загалом, переконаний лікар, корисніше жити без алкоголю. Якщо ж він все ж таки використовується, слід пам’ятати, що алкоголь не слід вживати на голодний шлунок.
Перед випивкою можна перекусити овочами, м’ясом, рибою.